måndag 20 oktober 2008

Art Garfunkel

Här till höger ser ni ett smakprov på vad jag upplevde i fredags kväll när jag var på konsert och såg Art Garfunkel uppträda. Det var maken som fått biljetter via jobbet och jag kan väl säga att jag är ingen stor fan av Art, inte för att att han inte är bra utan mer beroende på att jag är för ung, jag hade hört typ 3 av låtarna han spelade, resten var helt nya för mig. Jag sänkte medelåldern i salen med några år kan jag säga =0).
Det var ändå en upplevelse, och intressant att ha lyssnat till honom. Det var en avslappnad stämning i lokalen, vi var ju "bara" 2500 stycken. Som den världsstjärna han är så hade han ju en del krav. tex så var flygeln för liten! Han ville ha en som var 7 fot, den som stod där var bara 6,8 fot. Så vad gör man? Vill Art ha en 7 fot flygel så hämtar man en 7 fot flygel! Det finns nog bara en i Västerås, och den står i konserthuset, så den hade de bubbat ut i lastbil, kört till Västeråshallen, in i hallen, stämma om den, allt för att det fattades, vad kan det vara, 6 cm, ungefär?! Det var även totalt fotoförbud, inte ens VLT hade fått fota under intervjun tidigare på dagen. Under 2 låtar i början fick VLT fota till recensionen, sen var det färdigfotat!
Helhetsintrycket var att det var en mysig tillställning, med bra låtar om än väldigt "soft". Man ska komma ihåg att han är 67 år gammal och med det i minnet så har han fortfarande en väldigt bra röst!
Loppisen i lördags gav inget, det blev en sväng på Panduro som plåster på såren =0). I går var jag och M med småkillarna i konserthuset på festival, Håkan Fernqvist(tror jag han heter) sjöng gamla godingar som all barn kunde vara med på, Filiokus Fredrik trollade och Rockarna buse spelade barnlåtar i rocktappning. Sista inslaget kunde man ha varit utan men barnen var nöjda. Nu har vi fått vår dos av kultur för ett tag, men inte så länge, på höstlovet bär det av till huvudstaden med överraskningar till barnen.
Idag ska jag gå och jobba igen och hoppas att axeln håller, åtminstone fram till höstlovet, då kan jag vila lite.
Hoppas ni haft en skön helg!
Kram L

2 kommentarer:

Betongänglar sa...

Det måste ha varit kul - kommer ihåg en del låtar med honom och Simon tror jag den andra hette.
Jag var på Tomas di Leva i fredags och det var en Härlig upplevelse ::: ;)
Kram/Annelie

Anonym sa...

Hej! Tänk om man kunde ha sådana krav när man kom till jobbet..."Jag vill ha en skön kontorsstol med en 6 cm tjock vadderad dyna att sitta på och inga armstöd när jag ska tolka, thank you very much!" En personlig massör skulle jag också önska mig som hängde med mig hela dagarna...åh så skönt! Vad blir det för mysig överaskning för barnen i år då? Lycka till med axeln...slit inte ut dig kära syster!! Ses snart, kram Lovisa