Regn, regn & regn...
Ja nog börjar man bli lite trött på det här regnandet! Å fotbollensdag var det också, så en stor del av stadens unga har tappert kämpat i kyla, regn och blåst idag. Vilka hjältar! Ja vad gör man då för att hålla humöret uppe.... shoppar förstås! Fick höra från Änglaboden att hon fått in de vita husen i butiken men att det inte fanns många kvar, så dit slängde jag mig så fort hon öppnat. Så nu ikväll lyser de så mysigt i fönstret.Ett litet och ett mellan blev det. I like! Sen... på begäran!
Äppelchutneyn!!!
Jodå, den blev av!
Hittade ett relativt enkelt recept, med få ingredienser
(med sådant man har hemma, hade varken ork eller tid att åka å handla)
Ska tydligen vara gott till fläskkött, lamm och till ost och kex.
Det blir nog det senaste tror jag =)
Recept kommer här om ni vill pröva.
Den ska mogna 3 veckor på mörkt och svalt ställe,
så jag har inte smakat än så jag garanterar inget =)
Äppelchutney
1 kg äpplen (hyfsat fasta & gärna lite syrliga)
2 gula lökar
1 dl russin
2 vitlöksklyftor
Lag:
1 dl äppelcider vinäger
1 dl farinsocker
Gör så här:
Skala och hacka äpplen, lök & vitlök
Koka upp lagen, lägg i hacket och russinen
Koka sakta under lock ca 40 minuter
Rör om lite nu och då
Ta av locket och koka några minuter till tills den har tjocknat
Häll i lite Atamon om du vill förlänga hållbarheten
Häll upp i varma burkar, sätt på locken och förvara mörkt och svalt
Lycka till!
Var förbi hos en kollega och plockade lite plommon, hon hade massor!
Så förhoppningsvis blir det lite marmelad kokad lite senare i helgen.
Sen så har jag "monterat" lite av betong hjärtanen.
Satte dem på de stora blockljusen från Ikea
Äppelchutneyn!!!
Jodå, den blev av!
Hittade ett relativt enkelt recept, med få ingredienser
(med sådant man har hemma, hade varken ork eller tid att åka å handla)
Ska tydligen vara gott till fläskkött, lamm och till ost och kex.
Det blir nog det senaste tror jag =)
Recept kommer här om ni vill pröva.
Den ska mogna 3 veckor på mörkt och svalt ställe,
så jag har inte smakat än så jag garanterar inget =)
Äppelchutney
1 kg äpplen (hyfsat fasta & gärna lite syrliga)
2 gula lökar
1 dl russin
2 vitlöksklyftor
Lag:
1 dl äppelcider vinäger
1 dl farinsocker
Gör så här:
Skala och hacka äpplen, lök & vitlök
Koka upp lagen, lägg i hacket och russinen
Koka sakta under lock ca 40 minuter
Rör om lite nu och då
Ta av locket och koka några minuter till tills den har tjocknat
Häll i lite Atamon om du vill förlänga hållbarheten
Häll upp i varma burkar, sätt på locken och förvara mörkt och svalt
Lycka till!
Var förbi hos en kollega och plockade lite plommon, hon hade massor!
Så förhoppningsvis blir det lite marmelad kokad lite senare i helgen.
Sen så har jag "monterat" lite av betong hjärtanen.
Satte dem på de stora blockljusen från Ikea
för nu ska det bli "lördagsmys" i soffan
Kram L
Kommentarer
Här var det också fotboll för hela slanten, både ute och inne!:)
Jag har också det lilla lykthuset!
Kram Camilla
Det fins några andra bra loppis ställen ,de är inte alltid bra men ibland så.
Den äppelchutneyn ska jag nog ta att pröva, jag har ju såå mycket äpplen på gården att jag nästan drunknar.
Vad fint det blev men hjärtan på ljusen.
Kram/Ingela.