måndag 29 september 2008

Det gäller att ta tillvara

Hur har ni haft det i helgen? Soligt å fint? Här har solen lyst på oss men det har varit blåsigt värre. Några staketpinnar har blivit målade och väntar på att komma på plats. Vi har firat farfar med smaskig älgfile, potatisgratäng och smörstekta kantareller. Mums! Passade på att plocka lite mer björnbär när vi var där, fortfarande hur mycket som helst på busken. Det gäller att ta tillvara det som finns, jag tycker att det är så sorgligt när det bara ramlar ner på backen. Så det har blivit 11 burkar marmelad idag som nu står och svalnar. Plockade lite paradisäpplen också, blir väldigt vacker gele som är mycket god till vilträtter. Blir bra tillbehör till höstens och vinterns helgmiddagar. Svampen som vi plockade förra helgen har torkat färdigt och jag fick hjälp av dottern att paketera i glasburkar, det är ett pillergöra att plocka bort barr och mossa och bara få med svampen. Det är ett smidigt sätt att ta hand om svampen när man kommer från skogen, att hälla ut den på tidningar men jobbet kommer efteråt i stället, tur man har en dotter med flinka fingrar =)
Av paradisäpplena som blev över när jag kokat gele blev det några kransar på ståltråd.

Någon att hänga..

Eller ställa...

Några att ha som manchetter runt blockljusen


Hoppas ni får en bra vecka!
Kram L

7 kommentarer:

MiaMaria sa...

Hej!

Vilket härligt pyssel du gjort...vackert!

Ha´en bra vecka och lycka till inne hos mig!
MiaMaria

Marina sa...

Det är så fint med paradisäpple tycker jag. Älgfilé, mmmm så got det är.
Vår matlista börjar på fredagen så det kan kanske verka som att vi äter lyxmat mitt i veckan och enkla rätter till helgen, så är det alltså inte. Men visst kan man äta rådjursstek mitt i veckan om man har tiden för det. Det gör inget tycker jag, bara kul att förgylla vardagen lite.
Jätegott låter det med marmelad, torkad svamp och allt. SKönt att ha i skafferiet. Kram!

Fili & Bibi sa...

Hej!!
Vilken fin blogg du skapat!!
Fantastiskt kul!
Kram C

Vardagens guldkorn sa...

C!
Kul att du tittade in!
L

Viola sa...

HEJSAN, HÄR VERKAR DET HA VARIT AKTIVITET I HELGEN VILL JAG LOVA, ÄLGSTEK, VAD GOTT, FINA KRANSAR TILL LJUSEN, HA NU EN RIKTIGT BRA VECKA

KRAMAR VIOLAN

Betongänglar sa...

Vilka fina pyssel-Bilder.
Och god Mat:)
Kramis/Annelie

Betongänglar sa...

Tack för din Kommentar hos mig om Betongen - Blir Nyfiken på Dina tomtar, måste du visa sen.
Har bara arbetat med fin betong - ska pröva Husfix, har aldrig testat det.
Sködpaddan är gjord i en sandkaksform man brukar köpa till barn - finns en del roliga saker man kan andvända där bland deras sandkaksformar.
Ha det bra/Kramis/Annelie