söndag 24 augusti 2008

Å, vilken härlig helg! Så underbart att det kom lite sol och värme ett par dagar. Lördagen ägnades åt trädgården till stor del, det märks att den har försummats i regnet. Rensade ogräs och målade lite staket. Det gäller ju att passa på med målandet när det för en gång skull inte regnar. Fika bjöds på uteplatsen... Hittade en liten ros som inte var överblommad. Den sitter nu i en liten vas på skänken i köket.
Passade på att använda mina favorit koppar. Förvarar dom i vitrinskåpet i källaren så det är lätt att glömma bort dom, men de är så härliga att dricka ur.


Söndagen blev ännu varmare och vi öppnade poolen. Barnen badade gladeligen i det 26-gradiga vattnet men mamman tyckte att det var lite kallt, det har ju regnat så mycket så allt vatten har ju gjort att temperaturen sjunkit lite. Framför allt så blir det kallt när man kommer upp ur vattnet. Men jag solade en stund i alla fall.Tindra tittade på och försökte hålla koll på lillhusse där han dök omkring.


Svängde ihop en kaka till eftermiddagskaffet. En tuppkaka med äpplen.
Vet inte varför den heter så men den är väldigt god och snabb och kan varieras i det oändliga utifrån vad man har hemma.
Pröva vetja! Recept kommer här.....
Tuppkaka
De här kakan ska vara lite mjuk och seg inuti, det är det som är så smaskigt!

Rör hastigt ihop:
2 ägg
3 dl socker
75 g smält margarin

Tillsätt sedan:
2½ dl vetemjöl

Rör om väl men vispa inte!
Häll smeten i en väl smord form med löstagbar kant. Strö över något gott, bär eller nötter. Idag blev det äpplen, kanel och pärlsocker. En annan favorit är hallon och grovt hackad vit choklad.
Grädda i ca 25 minuter i 200 grader (ganska långt ner i ugnen)
Serveras med vaniljsås eller glass.

Mumsigt värre! Lycka till!
Kram L

Inga kommentarer: