onsdag 20 april 2011

För många och för långa....

...är fikapauserna just nu.
Här blir det inte mycket gjort.
Men mysigt har vi! Å det är värt mycket det!
Idag har vi varit ut till landet med barnens små-kusiner och farmor och hennes gäst från Tanzania. Hon skulle lära henne att göra den "svenska kakan" (läs prinsesstårta ) som min svärmor bjöd på när hon var i Tanzania senast. Det var spännande tyckte barnen även om språket var lite besvärligt. Ebba som är 12 och har läst engelska i skolan förstod nog allt som sades och kunde göra sig förstådd men de mindre barnen tyckte att det var lite krångligt =0)


Jag drog ett par drag i rabatterna medan de bakade kakan, klippte lite,
krattade lite... försökte snygga till lite.
Lämnade prydliga högar för svärfar att ta reda på när han kommer dit i morgon ;0)
Ingen kamera hade jag med mig heller, ni får stå ut med närbilder på blommorna som just nu huserar i vårt hem i detta inlägg.

Klippte ner Libbstickan och sparade stammarna, tänkte surra i hop ett knippe och hänga upp som nyckelpigebo i flädern som varje sommar invaderas av löss. Där kan de bo och ha det mysigt och äta massor av löss varje dag, så tänkte jag.... vi får se hur nyckelpigorna själva har tänkt. Ska surra i hop ett litet nyckelpigebo till minsta kusinen också för det var väldigt viktigt att hon hade ett sådant i sin trädgård minsann! En bestämd 6-åring! Så det har jag lovat att jag ska fixa till i morgon =0)

Imorgon blir det hela släkten (på Jonas sida) som träffas på landet och äter god mat och myser. Jag ska fixa sillen och efterrätten, återkommer med recept senare....
Hur ska ni fira påsken?
Hoppas ni får det bra oavsett vad ni tar er för!
Kram Linda


4 kommentarer:

STENLYCKA sa...

Godmorgon!
Idag har jag resfeber för jag har tänkt ta kvasten till Blåkulla, kärringar i min ålder vill gärna träffas inför påsken och ha lite trevligt..... Ha r alltid haft med mig katten Måns men han har gått upp så mycket i vikt så det kan bli risk att jag inte kommer lätt, nu går jag och tittar snett på grannens katt Lisa, en smärt liten sak, skall göra ett försök att få fatt i henne, men jag tror det inte blir lätt, har sett att hon går omvägar för mig, jag tror att hon anar något.....
Kanske gör jag en mellanlandning hos dig och vilar mig ett slag, du har så mysigt, du är så duktig på att göra det vackert omkring dig!
Kram Raina

Älskade pion sa...

Mysigt det låter att fira Påsken ute på landet.Hoppas att ni får fint väder,här är det lite kyligt och grått just nu.Kramar Ulrika

Patricia sa...

Visst är det härligt när barn försöker sig på engelska, minns mina barn hur duktiga de var på engelska redan som riktigt små .. så farsinerande .. =)

Här blir det relativt lugnt, ska bjuda hem stora sonen med familj en dag och umgås med min ena bror med familj en annan dag, äta och dricka gott och bara mysa. Och på måndag blir det kalas för älsklingen .. så dagarna lär gå utan problem .. =)

Må så gott och GLAD PÅSK!
Kram Patricia

Fröken Musse sa...

Glad påsk vännen! Jag ska ta det lugnt med familjen och hoppas få till en grillning med finaste vännerna;-) kanske kan det hinnas gjuta lite betong också! Visst låter väl det mysigt? Kram /Maria