Tuppkaka








Strålande sol men kalla vindar har präglat helgen hos oss. Maken har med hjälp av min pappa jobba flitigt i helgen och vi har hunnit med barnkör och fotbollscup. Fullt ös alltså!

Underbara vitsippor har nu börjat blomma och några fick komma in och pryda fikabordet. Favoritkopparna plockades fram, de är så sköna att dricka ur!
Visst har de ett underbart mönster!?

Tuppkaka är alltid en smidig kaka om man har lite bråttom och man kan slänga i lite vad man har hemma. Den här gången blev det choklad och nougat tillsammans med björnbär. Smaskens!


Tuppkaka

Rör hastigt ihop:
2 ägg,3 dl socker, 75 g smält smör
Tillsätt sen:
2½ dl vetemjöl
Rör om väl men vispa inte.
Häll smeten i en smord form och strö över massa godsaker!
Den här gången hackade jag i ca 50 g vit choklad, 50 g nougat och ett gäng frusna björnbär, strödde sen lite pärlsocker över. Grädda i 200 grader i 25 - 30 minuter
Den ska vara lite kladdig i mitten, som en kladdkaka ungefär.
Serveras med fördel tillsammans med vispad grädde.



Till föräldrafikat på barnkören blev det en choklad och marchmallowkaka där varenda smula gick åt, choklad funkar ju alltid =0) Länk till receptet hittar du i förra inlägget.

Titta vad långt de han! Hela regelverket är på plats och några brädor är ditspikade längst ner mot vägen. Det ska bli skönt när det blir igentäppt igen, jag har saknat planket! Maken fick också hjälp att bära bort poolens vinterplåtar, mycket värdefullt då de är extremt tunga. I trädgården blev det inte så mycket gjort men jag har i alla fall flyttat en klematis från ökenliknande förhållanden vid södersidan av huset till lite mildare omständigheter på västsidan istället, vi får se hur den tar sig. Annars fortsätter jag min kamp mot ogräset, vi får se vem som vinner...
Hoppas ni får en bra vecka!
Kram L

Kommentarer

Syster Yster sa…
Synd att vi missade kakan men det verkar som ni mumsade på för oss oxå. Hämtade Rasse från skolan. Han har svår h-värk ska till doktorn 15.30 Behövde inte kämpa för att få den tiden. Skönt.

Nett
Inas sa…
Hej Du!

Den där tuppkakan känner jag igen. Den är mycket god. Kul att ni han så mycket på staketet i helgen. Ha en riktigt trevlig måndag. Goa kramar Ina
Patricia sa…
Jättesöta koppar, verkligen!

Jag har ett recept som verkar väldigt likt din Tuppkaka som vi kallar Evas sommarkaka här... =)

Skönt att staketbygget gått så bra, snart är det färdigt!.. =)

Kram Patricia
Katarina sa…
Oj, vad mycket ni hunnit med. Får nästan dåligt samvete när jag tänker på min soffpotatishelg...;). Ha det bra!
Kram
Vad duktiga ni varit i helgen.1000 tack för receptet.Alltid lika kul att testa någonting nytt.Ha en mysig kväll ~~~~~RITA~~~~~.
Viola sa…
Kopparna är vrkligen rara, riktiga vårkoppar! Den kakan såg allför smaskig ut, låtsas som jag inte såg den...kram
STENLYCKA sa…
Jag skall hälsa från min man och tacka för receptet på Tuppkakan han tyckte den var jätte god. Jag bakade den till kaffet i kväll och jag tyckte den var både god och lätt att göra.
KRAMAR
Anna sa…
Hej!

Kikar in här för första gången. Fantastisk härlig blogg med väldigt vackra bilder.

Tuppkakan låter väldigt god!
Vilken söt kopp att njuta med och vilken kaka sen då, den ska jag prova.
Kramar till dig/Ingela.
Vad GOD den kakan såg ut. Mums!! :)

Populära inlägg