Julgodistradition

Varje år i adventstid så brukar vi träffas tre familjer för att göra julgodis och umgås.
Det började med tre par utan barn men har utvecklats över åren.
Nu är vi 14 st och "barnen" är mellan 26 och 15 år så ni förstår att vi hållit på ett tag 🤗


Vi snurrar vem vi är hos och i år var det vår tur. 
Passade bra att kombinera det med lite inflyttningsfest så att vi fick visa vårt nya hem.



Vi eldade i kaminen i glashuset för att se om vi kunde få upp värmen tillräckligt för att kunna ta lite glögg och plock där ute när gästerna kom.


Det var rimfrost på rutorna i början men vi fick till så att det var runt 10-12 plusgrader i alla fall.


Pyntade lite enkelt med lite konstgjorda kvistar och betongtomtarna som vi gjorde på 
WänaHem när det begav sig för hundra år sen.


Med ljus och lite filtar blev det riktigt mysig och när vi sen fyllde rummet med människor blev temperaturen helt okej också.


Inne hade jag dukat upp för middag. Trångt om saligheten då vårt nya hus är betydligt minder än det förra.
Men finns det hjärterum osv.


Slingan på bordet är från IKEA. Eucalyptus med små batteridrivna ljus.
Enkelt men effektfullt.


Det blev inte fotat särskit mycket när gästerna väl ramlade in, varken ute eller inne.
Den enda mat jag hann få med på bild var en av plockrätterna och efterrätten.


Ugnsbakad Brietårta med lite smaskig topping och goda kex brukar vara populärt.

Gör så här:
Skär av toppen på osten och lägg den en ugnsform. 
In i ugnen en stund så att osten blir varm och smälter.
Jag dekorerade med färska fikon, granatäppelkärnor, pistagenötter och lite ringlad honung.

Man kan servera med sked så att man skopar upp till sin tallrik eller med kex runtomkring om man sitter till bords, då kan man liksom skopa med kexet, lite som dipp. 
Det är svårare om man är många eller har det som buffé.


Efterrätten var en enkel vaniljpannacotta. 

Serverades med hallonsås, ett chokladkex och lite strössel i form av stjärnor.
Enkelt att förbereda när man är många. Bara att plocka fram och sticka ner kexet och strö över strösslet medan kaffet kokar.



Jag satte en saffransdeg så att "barnen" fick baka lite och ta med sig hem. Nu har de flesta flyttat hemifrån så det var uppskattat. Sonen rörde ihop en marknadsnougat också som alla fick dela på.



Barnen tävlar alltid i pepparkakshuspyntning, så även i år.
Stor koncentration krävs när det varma sockret ska hanteras.
Snabb måste man vara också så att det inte stelnar.


Lussekatter på jäsning och tävlingsbordet riggat.
Vårt nya kök lämpar sig mycket väl för tillställningar som detta.
Gott om svängrum trots att vi stundvis var alla 14 i köket.
Underbart! 💕


Så mysigt att alla kom och att alla barn fortfarande prioriterar att komma hem för det här.
Nu är frågan vad vi ska hitta på när vi firar 30-årsjubileum...
25:e året firades med alla i London.
Hur ska vi toppa det tro?


Lite snö har vi här och det är jag så glad för.
Det blir så mycket ljusare med lite vitt på marken.
Här en bild knäppt i farten på väg ut till gästerna och glöggen i glashuset.

Så mysigt att ha fått visa huset och fått umgås igen.
Vi har varit så fokuserade på flytten och försäljning senaste halvåret så vi har knappt haft tid att träffa någon.

Det ska det bli ändring på nu 💕

Linda







 

Kommentarer

Lucy sa…
I want to share with you all on this blog on how I received finance support from a reputable loan company via cf-loans@outlook and whatsapp +393510140339, I contacted them when I came across these contact online when a lady from mexico were giving a testimony about a loan finance then I decided to give a try that when I get my loan to expand my business at the rate of 2% ROI repayment. I'm so happy that I decided to share with anyone here looking for an affordable loan to reach out for this great opportunity. thank you blog admin.

Populära inlägg