Mellis tips!
Hej alla ni därute!
Idag känns det bättre.
Dagen efter mitt förra inlägg sken solen igen och då blir allting lättare =0)
Tänkte dela med mig av ett fiffigt mellistips idag. Jag har en dotter som är laktoskänslig och det här receptet, om vi ska kalla det så, passade henne utmärkt, å mig med för den delen ;0)
Så till barnens mellis och mitt eftermiddagskaffe har det
den senaste tiden serverats en hel del...
bananglass!
Det är busenkelt men man måste planera lite i förväg. Man behöver nämligen en skivad banan som har legat några timmar i frysen. Numera så lägger vi alltid in en ny påse när vi tar ut det som är färdigfruset. På det viset är vi alltid redo liksom ;0)
Här ser ni den frusna bananen i matberedaren. Kör sen på full effekt i några minuter. först blir det banansmulor, sen bananmos...
...och sedan den allra krämigaste bananglass. Precis som mjukglass i konsistensen. Men det tar ett tag i matberedaren som sagt. Supergott, nyttigt, helt utan tillsatser, laktosfritt och få kcal.
Kan det bli bättre?!
Lycka till!
Kul att ni vill vara med i min utlottning av vetevärmare från WänaHem!
Kram på er!!
Linda
Kommentarer
Kram,
Regina