Bygga hundgård i flyttkaos

Hej!
Ja nu är vi på plats! Alla saker är flyttade till nya huset utom lite saker från vinden som måste gås igenom. Mest skräp och leksaker så ganska lättrensat. Det får bli i helgen i dagsljus. Det blir otroligt mörkt fort nu och vi har plockat ner nästan alla lampor i  gamla huset.

Den här vyn mötte mig en morgon på höstlovet. jag tassade upp, fotade, och kröp i säng igen.
Vilken himmel! 🤩


Mamma och pappa har varit här och hälsat på ett par veckor och varit till fantastiskt stor hjälp!
Hjälpt till att köra grejer, packa upp och bygga hundgård.
Det senaste har varit det som har legat över oss att det måste bli klart så att Zelda kan vara själv hemma även om dagarna blir långa nu när jag inte kan åka hem på lunchen på samma sätt.

 
På baksidan av ladugården har pappa röjt och kapat träd och jämnat till marken för att stommen ska stå hyfsat i våg. På helgen när Jonas var ledig grävdes det plintar och sattes stolpar och reglar i botten.


Tanken är att i verkstaden som är vinterbonad ska hon kunna vara om dagarna med en lucka ut till en rastgård på baksidan. Det finns en gammal hönslucka som vi tänker använda oss av och sätta en ny lucka i.
Vi har beställt vår lucka här: hundlucka
Mamma och pappa hade med sig deras gamla hundkoja och stängsel med från stugan i norrland som vi kunde använda. Stängslet räckte precis och kojan är även den vinterbonad. Den ska stå i rastgården så att  hon har lite att välja på. Vår gamla hund, som pappa byggde den åt, gillade att ligga på taket. Det blev som en utkiksplats.



Min syster med familj kom och hälsade på och min svåger hjälpte pappa och Jonas att resa stommen. Det regnade hela dagen men dom kämpade på.



Vi mutade med fika 😄



Huset är fortfarande rörigt men det börjar ordna upp sig.



Det är ett härligt ljus i huset då de flesta rum har fönster i 2 vädersträck 


Nästa synd att hänga upp gardiner i fönstren.


Börjar få grepp om hur gasspisen fungerar också.



Säljarna lämnade alla böcker. Vi behöver gå igenom och rensa förstås men många trevlig läsupplevelser väntar när lugnet lagt sig.


Jag hade rensat ut en del porslin innan men nu blev det några lådor till som fick flytta till stugan, syster, svägerska och second hand. Det är nog inte klart än. När allt är på plats behöver vi nog ta ett varv till. Vi flyttar ju från 250 till 112 km2 så det är bara att rensa på. Ska bli skönt när det är klart.


Vedspisen ger skön värme och är en otroligt mysfaktor. Vi är så glada för den!

Återkommer med del 2 i bygge av hundgård framöver. Arbetet fortsätter i helgen då det är lättare att jobba i dagsljus.

Ha det gott!

Linda

 

Kommentarer

Populära inlägg