Äppelkaka med frosting och kanderade äpplen
Äppelkakan:
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
2 dl rapsolja
3 rivna äpplen
Frosting:
100 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
Kanderade äpplen
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 160°c och smörj en stor rund form, typ springform.
Vispa ägg och strösocker poröst med elvisp.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop.
Rör ner olja och rivna äpplen, vänd runt till en jämn smet utan klumpar.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 40 minuter.
Tag ut och låt svalna helt innan du breder över frostingen.
Frostingen:
Vispa samtliga ingredienser med elvispen till en klumpfri smet.
Bred frostingen på kakan och dekorera med de kanderade äpplena.
Kommentarer