Silviakaka
Får besök av lillebror med fru till eftermiddagsfikat.
Tänkte jag skulle baka något till det förstås ;)
Vad passar bättre så här på drottning Silvias namnsdag än en Silviakaka?!
Silviakaka
Smöra och bröa en rund sockerkaksform
Sätt ugnen på 175 grader
Kakan:
Vispa 3 ägg och 3 dl socker pösigt med en elvisp.
Blanda 3 dl vetemjöl och 3 tsk bakpulver i en egen bunke.
Tillsätt 1,5 dl kallt vatten i socker och äggsmeten.
Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
Häll upp i formen
Grädda ca 20-25 minuter.
Prova med en provsticka att den är klar.
Ta ut ur ugnen, låt svalna lite och stjälp upp den på ett fat.
Gör glasyren under tiden kakan svalnar.
Glasyr:
150 g smör
1,5 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Smält socker och smör på låg värme
Tillsätt äggulorna
Rör hela tiden till dess att det tjocknar.
Det får inte koka, då kan den skära sig.
Tillsätt vaniljsocker på slutet.
Häll glasyren över kakan och strö över kokos.
Om du vill kan du dubbla receptet och då göra den i långpanna istället och skära rutor istället för tårtbitar.
Lycka till!
Kram Linda
Kommentarer