Musslor i vin


Maken och jag tog en veckas semester. 
Vi kände att vi behövde en paus och varva ner lite.
Vi valde att åka till Torrevieja där vi varit många gånger förut.
Skönt att hitta till allt och veta hur det mesta funkar.
Avkoppling helt enkelt!


Vi har hyrt en lägenhet inne i stan med ca 200 meter till stranden.
Skönt att sköta sig själv och få laga sin egen mat.
Här finns fantastiska råvaror! 
Vi började med att åka och handla på Mercadona.
Härliga delikatessdiskar med allt möjligt gott. 
En favorit är musslor i vin så det fick det bli till lunch.
Snabbmat när den är som bäst. 
Det tar den tid pastan tar att koka.
Under tiden fixar man musslorna.


Lunch för 2 personer

Du behöver:

1 nät valfria musslor
Ca 3 dl vitt vin
1vitlöksklyfta
Olja
Salt och peppar
Gärna lite färsk persilja ( det glömde jag däremot att köpa)

Bröd och lite pasta är gott till.


Skölj musslorna. Ta bort skägget om det finns sådant.
Släng de musslor som inte är ordentligt stängda.
Koka pasta.
Fräs vitlök i lite olja. ( det är gott med sharlottenlök också)
Häll på vinet och låt koka upp.
Lägg i musslorna, dubbelkolla att alla är stängda.
Låt koka i vinet ca 3 minuter, skaka om grytan lite nu och då.
Ta upp musslorna och varmhåll.
Om någon inte öppnat sig nu ska den kastas.
Låt spadet koka ner lite, krydda med salt och peppar.
Blanda ner klippt persilja. 
Häll tillbaka musslorna i spadet och blanda runt. 
Häll upp pastan i en skål, häll musslor och spad över pastan och servera genast.

Servera med ett gott bröd till. Det är gott att doppa i spadet på slutet :)

Vackra matrester :)


Till efterrätt blev det jordgubbar.
Vi köpte 1.5 kg för ca 17kr.
Smakar inte som svenska jordgubbar men riktigt mycket smak faktiskt.

Efter ett par timmar på stranden och en dusch är det nu snart dags för en promenad ner till strandpromenaden för lite middag.

Kram Linda





Kommentarer

Populära inlägg