Snickerskakor

Äntligen lite snö!
Å så mycket ljusare allt blev på en gång! 
Gillas!!


Här laddas det för fullt inför Wäna Hems julmarknad på Anundshög i morgon. Jag tror att vi har läget under kontroll.... vi lär ju märka det i morgon när vi står där och packar upp våra saker...
Lite nervös är jag dock, för första gången ska vi stå utomhus på en marknad.
Vi har alltid stått inne i goa värmen men nu är det utomhus och det verkar bli kallt och blåsigt.
Underställ PÅ helt enkelt!


Här hemma har dottern bakat snickerskakor i kväll. 
Det gillas också! 
Det är mycket praktiskt att hon är så stor att hon både bakar och diskar efter sig... oftast alla fall ;)
Tänkte att ni skulle få receptet om ni blir sötsugna i helgen.
För det kan jag lova, sötsuget stillar denna kaloribomb ;)


Snickerskakor

Blanda 1 dl socker och 2 dl sirap i en kastrull. Värm det utan att det kokar.
Tillsätt sedan 1 burk jordnötssmör (350 g) och 1 tsk vaniljsocker.

Häll sen den varma blandningen över 7 dl ricecrispflingor i en skål.
Rör om så att det blandas ordentligt. 

Häll allt på ett bakplåtspapper i en liten långpanna. 
Tryck ut det så att det blir ett jämt lager.
Låt svalna lite. Under tiden kan du smälta 250 gram blockchoklad.
Häll sen chokladen över kakan, låt den svalna och skär den sen i bitar.

Går bra att frysa om det skulle bli något över :)

Trevlig 1:a advent på er!
Kram Linda






Kommentarer

Fy tusan vad gott det där såg ut =P Tur de bara är på bild för mig annars hade säkert mer än en åkt in i munnen..

Kram Mia
Ninnis sa…
Tack för receptet...ska testas !!!

Trevlig advent !

Kram Ninni

Populära inlägg