Kantarellpaj med bacon
Idag kom svärfar förbi med en kasse gula kantareller efter sin skogspromenad. Jag gillar upplägget, han plockar, jag rensar, förväller och lägger i frysen :)
Här kommer receptet på pajen som blev vår kvällsmat.
Pajdegen:
3 dl mjöl
150 g margarin
1 ägg
Kör ihop allt i en matberedare. Låt vila en stund och tryck sen ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i ca 225 grader.
Fyllning:
2 -3 dl förvällda kantareller
1 pkt stekt bacon
1 hackad lök
2 dl riven ost (gärna västerbottenost)
1 burk crème fraîche
3 ägg
Salt och peppar
Stek lök, bacon och kantareller var för sig och blanda sen ihop.
Lägg blandningen i det förgräddade pajskalet. Strö över den rivna osten.
Rör ihop crème fraîche och ägg, salta och peppra.Tänk på att baconet är ganska salt. Häll det över pajen och grädda ca 25-30 minuter.
Serveras med en god sallad.
Lycka till!
Kram Linda
Här kommer receptet på pajen som blev vår kvällsmat.
Pajdegen:
3 dl mjöl
150 g margarin
1 ägg
Kör ihop allt i en matberedare. Låt vila en stund och tryck sen ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i ca 225 grader.
Fyllning:
2 -3 dl förvällda kantareller
1 pkt stekt bacon
1 hackad lök
2 dl riven ost (gärna västerbottenost)
1 burk crème fraîche
3 ägg
Salt och peppar
Stek lök, bacon och kantareller var för sig och blanda sen ihop.
Lägg blandningen i det förgräddade pajskalet. Strö över den rivna osten.
Rör ihop crème fraîche och ägg, salta och peppra.Tänk på att baconet är ganska salt. Häll det över pajen och grädda ca 25-30 minuter.
Serveras med en god sallad.
Lycka till!
Kram Linda
Kommentarer
Må så gott!
Kram Patricia
KRAM från mig!