Vuxenkakor
Vi kom att prata kakor på jobbet vilket gjorde mig sugen på att börja baka igen. Har bakat väldigt lite i sommar. Förra terminen blev det ju bakat något nytt varannan helg i alla fall till föräldrafikat på barnkören. Så kommer det inte att bli den här terminen tyvärr. Det var lite bra att kunna bjuda någon på de nya sorter jag provade på att baka, är ju inte så bra att sätta i sig alla kakor själv direkt =0) Får väl ta med kakor till jobbet när "bakandan" faller på.
Tänkte dela med mig av en av mina favoritkakor, en vuxenkaka med kaffepulver i. Min mamma är en hejare på att baka småkakor och det här är en sort som hon ofta bakar till stora kalas och till jul. Det är en stor sats och det blir många kakor. Vill man kan man halvera satsen men den går även bra att frysa.
Kaffekakor
Ca 75 dubbla kakor
400 gram smör eller margarin
2 dl socker
2 dl potatismjöl
ca 8 dl vetemjöl
4-5 tsk bryggmalet kaffepulver
Rör ihop allt till en smidig deg som går att hantera och forma.
Rulla till ett par avlånga rullar ca 4 cm i diameter.
Låt ligga kallt en stund så är de enklare att skära.
Skär sen i 1/2 cm tjocka skivor, lägg ut på plåt med bakplåtspapper.
Grädda tills de är svagt gyllenbruna i ugn, 175°
Fyllning
200 gram smör eller margarin
250 gram florsocker (1/2 paket)
1 msk vaniljsocker
1 äggvita
Rör ihop till en smidig röra
Bred ut röran på en kaka och lägg ihop med ytterligare en kaka
så du får dubbla kakor med smörkrämen emellan.
Kakorna går bra att frysa, även krämen om man vill. Annars kan man ha kakorna i frysen och smörkrämen i kylen och lägga ihop kakorna eftersom man behöver dem.
Lycka till!
Kram
♡ Linda ♡
Kommentarer
Kram
Ja dessa vuxenkakor är fantastiskt goda och jag kan nog tänka mig att de inte är så nyttiga för mig just nu men framöver så kommer de nog att finnas hemma hos oss. Ha en underbar dag och goa kramar Ina
Tack för detta! Susann
Å tackar för tipset. Såg så goda ut!
Trevlig helg!
Kram Agnetha